Spinazie omelet met geitenkaas

Spinazie omelet met geitenkaas

Heel vaak heb ik zin in een zoet ontbijt, maar ik hou ook van hartig! Zo maakte ik pas geleden deze spinazie omelet met geitenkaas en zongedroogde tomaat. Super lekker, voedzaam én koolhydraatarm! 

Spinazie is mijn lievelings!
Mijn favoriete groente is al van kinds af aan spinazie. Als mijn moeder vroeger aan me vroeg wat ik wilde eten koos ik vaak voor spinazie met aardappelen een eitje. Ze maakte er dan een leuk gezichtje van en ik vond het een waar feestje. Dit verkoos ik soms zelfs boven pannenkoeken of frietjes, iets wat kinderen toch vaak als 1e kiezen. Ik was altijd een beetje apart en eigenlijk nog steeds haha. Tegenwoordig weet ik wat je allemaal met spinazie kan maken en varieer er dan ook eindeloos op los. Ik eet deze spinazie omelet wel vaker als ontbijt of lunch en vond het tijd om hem eens met jullie te delen.

Spinazie omelet met geitenkaas
Koolhydraatarm en voedzaam
Ik eet dit eigenlijk het liefst zo. Een voedzaam ontbijt- of lunchgerecht deze spinazie omelet en vult best behoorlijk! Geen liefhebber van geitenkaas? Eigenlijk genoeg variatie mogelijk. Dit gerecht past in een koolhydraatarm dieet. Ik merk dat dit veel mensen trekt. Ik eet niet specifiek koolhydraatarm, maar zorg voor balans wat inhoudt dat ik vaker een gerecht maak met minder koolhydraten.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 1,5 hand verse spinazie
  • paar stukjes zachte geitenkaas
  • 3-4 zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • (olijf)olie om in te bakken

Mix de eieren met de peper en zout en verwarm de olijfolie in een koekenpan. Doe de spinazie in de pan en laat op zacht vuur half slinken op zacht vuur. Verdeel het eiermengsel er overheen en beleg met stukjes zongedroogde tomaat en geitenkaas. Doe een deksel op de pan en laat de omelet stollen.

(Serveer)tip
Dit recept is, naast als ontbijt, ook lekker bij de lunch! Als je houdt van koolhydraatarm gewoon zo, maar je kunt het ook serveren met (grof) volkoren- of speltbrood! . Ook erg lekker! Meer ontbijtinspiratie vind je hier, voor lunch klik hier. Volg je mij al op Pinterest? Doen, zo leuk al die inspiratieborden, kijk anders even hier!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*