suikervrije chocolade marsepein

Suikervrije chocolade marsepein balletjes

Eerder plaatste ik al het basisrecept van suikervrije marsepein en maakte er uiteindelijk deze lekkere chocolade marsepein balletjes van. Mijn vader, net zo’n marsepein addict als ik, vond ze ook enorm lekker. 

Perfecte traktatie
Buiten dat je deze chocolade marsepein balletjes enorm snel gemaakt hebt en ze enorm lekker zijn. Zijn ze ook nog eens gewoon gezond. Uiteraard kun je er niet onbeperkt van snoepen zonder dik te worden, maar dat is met alles. Ze zijn in ieder geval vrij van graan, gluten en geraffineerde suikers en dus een heel stuk gezonder dan de marsepein die je koopt in de supermarkt of bij de bakker. En ik vind…. Nét zo lekker!

suikervrije chocolade marsepein
Zwarte Piet wie kent hem niet
Misschien moet ik hier helemaal niet over bloggen of mijn mening verkondigen, maar het moet me toch van het hart. Want, ondanks dat ik zelf geen kids heb, vind ik Sinterklaas wél een enorm leuk kinderfeest en het zo jammer dat er zoveel ophef is over zwarte Piet! Mensen die met elkaar op de vuist gaan, een intocht verstoren en enorme felle discussies voeren en ruzie maken op social media. Why???

Eerlijk is eerlijk, de tranen springen ervan in mijn ogen. Ik heb altijd geleerd dat zwarte Piet Sinterklaas helpt. Hij brengt kinderen cadeautjes omdat Sinterklaas dat nooit in zijn eentje red. Dit vooral in de nachten doet als wij slapen en zwart is omdat hij via de schoorsteen naar binnen komt. Nooit, maar dan ook echt nooit heb ik aan discriminatie gedacht en vond (en vind) het vooral een (h)eerlijke traditie! Een lieve oude meneer met hele lieve Pietjes die hem helpen kinderen gelukkig te maken begin december. Laten we dat zo houden. We zijn het allemaal wel eens niet eens met iets, of voelen ons beledigd, maar om een kinderfeest te verstoren of een leuke traditie af te schaffen: dat gaat me écht te ver. Hopelijk kunnen we het blijven vieren zoals we altijd deden. Gespannen en verwachtingsvolle kindergezichtjes, uitkijkend naar 5 december als je met familie en/of vrienden een enorm leuke avond hebt. Het hoort bij ons. Zo… en nu terug naar mijn recept, lekkere zwarte Pieten balletjes noem ik ze maar even tegendraads haha.

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 balletjes?

  • suikervrije marsepein (klik hier voor recept)
  • 40-50 gram pure chocolade *

* ik gebruikte 85% pure chocolade

Maak eerst de marsepein. Wil je de marsepein niet zelf maken? Koop dan een stuk marsepeinen gebruik dat. Draai er balletjes van en smelt de pure chocolade au bain marie boven een pannetje met heet water. Je kunt het ook laten smelten in de magnetron. Roer de marsepein balletjes 1 voor 1 door de gesmolten chocolade en leg op een stukje bakpapier. Zet in de koelkast om hard te laten worden.

suikervrije chocolade marsepein
(Serveer)tip
Je kunt uiteraard ook andere chocolade gebruiken. Wentel ze door de chocolade en daarna door bijvoorbeeld kokosrasp of verkruimelde speculaas. Zo kun je allemaal verschillende chocolade marsepein serveren. Perfecte Sinterklaas traktatie! Voor meer Sinterklaas recepten klik hier of pin je favorieten vanaf dit Pinterestbord.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*