chocolade nsinaasappelcake

Suikervrije chocolade sinaasappelcake

Deze chocolade sinaasappelcake is super luchtig. De sinaasappel geeft net dat kruidige wat perfect past bij chocolade. Heerlijke combinatie!

Kruidige smaak
Ik gebruikte dit keer geen gewone chocoladepoeder (kun je uiteraard ook gewoon gebruiken!), maar Choco Loco van Greengypsy, deze heeft net een wat meer kruidige smaak wat met de sinaasappel echt perfect smaakt. Er zit naast cacao ook gember, nootmuskaat, kaneel en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker doorheen. Wil je deze ook proberen? Je ontvangt met de code EssieHealthy10% (let op de hoofdletters!!) nu tot 29 december 10% korting op je gehele bestelling. Shop hier!

chocolade nsinaasappelcake

Makkelijke recepten
Soms denken mensen dat mijn recepten lastig te maken zijn, maar dat is echt niet zo. Sterker nog: ik hou van dingen bedenken en maken, maar niet van uren in de keuken staan. Ook dit was er dus weer een die zo de airfryer uit rolde. Ik gebuikte een 14 cm lage vorm voor deze suikervrije chocoladecake. 

Wat heb je nodig? 

  • chocolade nsinaasappelcake
  • VOOR DE CAKE:
  • 1 rijpe banaan 
  • 1 ei
  • 50 gram volkoren (spelt)meel *
  • snuf bakpoeder
  • vanille extract of flavdrops vanille naar smaak **
  • 2 eetlepels Choco Loco of cacaopoeder
  • sap van 1 sinaasappel
  • VOOR GLAZUURLAAG: 
  • (suikervrije) poedersuiker 
  • beetje sinaasappelsap
  • optioneel: beetje sinaasappelrasp
  • optioneel: beetje geraspte pure chocolade

*te vervangen voor ander meel
**te ververvangen voor ander zoetmiddel (bijvoorbeeld kokosbloemsuiker of ahornsiroop)

Rasp een beetje van de sinaasappel en zet opzij. Pers de sinaasappel of knijp het sap uit en zet ook dit opzij. Prak de banaan met het ei tot een papje en roer er de choco loco, het meel en de bakpoeder doorheen. Voeg hier het sinaasappelsap aan toe (hou een klein beetje apart!) en breng op smaak met het zoetmiddel. Vet de vorm in of beleg met bakpapier. 

Bak 12-14 minuten in de airfryer op 170 graden, voorverwarmen hoeft niet. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak gaar in ongeveer 35 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt.

Laat geheel afkoelen voor je de glazuurlaag aanbrengt. Meng voor de glazuurlaag voor deze suikervrije chocoladecake het overgebleven sinaasappelsap met 2-3 eetlepels (suikervrije) poedersuiker en verdeel over de cake. Rasp er nog wat sinaasappelschil en chocolade overheen en laat even hard worden voor je de cake in porties verdeelt.

chocolade sinaasappelcake

(Serveer)tip
Lekker bij de koffie/thee, maar ook heerlijk als ontbijt. Ik at er 2x van, het is best machtig. Eventueel kun je deze cake ook luchtdicht 3-4 dagen in de koelkast bewaren of vries in!

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*