suikervrije kaiserschmarrn

Suikervrije kaiserschmarrn met banaan

EIN-DE-LIJK het recept van suikervrije kaiserschmarrn op mijn blog. Ik maak dit eigenlijk heel vaak en vond het nooit fotogeniek, maar ach… het is zo lekker dat ik het er toch maar eens op zet!

Echt wintersport voer
Hoewel ik gek ben op kou en sneeuw (ja Γ©cht!) ben ik zelf nog nooit op wintersport geweest. Toch is dit een typisch een wintersport gerecht. Ik dacht altijd: dat is gewoon een mislukte pannenkoek in stukken gesneden, maar nee…. Dit beslag maak je met stijfgeklopte eiwitten en dat maakt het super luchtig. Eigenlijk hoort het volgens mij met warme kersen, maar ik had zin in banaan dus besloot het hiermee te maken. Uiteraard staat het je vrij ieder ander soort fruit te gebruiken πŸ˜‰

suikervrije kaiserschmarrn

Varieer gerust!
Want eigenlijk kun je deze suikervrije kaiserschmarrn wel met alles eten. Eet het zoals je ook je traditionele pannenkoek eet bijvoorbeeld, maar ik eet het ook vaker met verse frambozen, aardbeien, gebakken appel, warm fruit of met deze blauwe bessensaus. Ik had nu weinig tijd dus besloot gewoon te pakken wat ik altijd in huis heb: banaan.

Wat heb je nodig voor 2 personen/porties?

  • 2 eieren gesplitst
  • 120 gram (spelt)bloem
  • 120 ml (plantaardige) melk
  • 25 gram Kristal Sweet *
  • snuf zout
  • kokosolie of roomboter om in te bakken
  • 1 rijpe banaan (of ander fruit)
  • optioneel: suikervrije poedersuiker om te bestrooien *

* te vervangen voor ieder ander zoetmiddel naar keuze!

Splits als eerst de eieren, klop in een kom de eidooiers met de kristal sweet of andere suikervervanger tot een licht romig mengsel. Ik gebruik zelf deze mixer en heb het 4 minuten op hoge snelheid gemixt, maar met een handmixer kan dit uiteraard ook gewoon! Voeg de bloem en melk toeen mix rustig tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg dit langzaam toe aan het beslag en spatel er rustig doorheen zodat het luchtig blijft! Smelt de kokosolie of roomboter in de pan (met roomboter wordt het wel echt iets knapperiger) en bak de β€˜pannenkoek’. Zodra de onderkant goudbruin is bak je het ook aan de andere zijde goudbruin. Afhankelijk hoe groot je pan is moet je het in delen bakken. Scheur vervolgens met 2 spatels of messen de suikervrije kaiserschmarrn in stukken. Bak eventueel nog even kort in de pan. Verdeel over de borden en serveer met de banaan en poedersuiker.

suikervrije kaiserschmarrn

(Serveer)tip
Super lekker ontbijtje, maar uiteraard ook als lunch of een keer als “ik mag best zondigen” maaltijd, of zondigen… dat valt met deze nog reuze mee dus why not?! Voor meer pannenkoek inspiratie check deze rubriek op mijn blog of volg dit bord op Pinterest. Eet smakelijk!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*