Suikervrije karamelsaus

Karamelsaus…. I LOVE IT! Dus een recept hiervan mag niet ontbreken op mijn blog. Deze variant is niet alleen suikervrij, hij is ook vrij van lactose en dus geschikt voor veganisten of als je bijvoorbeeld een intolerantie hebt.

Ery-Pure Bronze

Zoals jullie weten gebruik ik vaker suiker vervangende producten en er staan al meer recepten met Ery-Bronze op mijn blog zoals deze suikervrije pompoentaart en deze lactosevrije slagroomtaart.! Ik  ben fan van dit product, vooral omdat het GEEN bittere nasmaak heeft en gewoon lijkt op de real deal!

Deze Ery-Pure Bronze lijkt een beetje op bastaardsuiker, is suiker- en GMO vrij, bevat geen koolhydraten en alleen natuurlijke extracten. De zoetkracht is ongeveer 70% van echte suiker, alleen heeft erythritol geen effect op de bloedsuikerspiegel en bevat het ook bijna geen energie.

Maar goed…. Terug naar de karamelsaus! Je zou dit wellicht ook kunnen maken met palm- of kokosbloemsuiker, dat heb ik nog niet getest dus be my guest!

suikervrije karamelsaus

Wat heb je nodig?

  • 200 ml (plantaardige) room
  • 125 gram Ery-Bronze *
  • 1 eetlepel ghee **
  • optioneel: vanille extract of zeezout

* te vervangen voor bijvoorbeeld kokosbloem- of palmsuiker of andere stevia suiker
** geen lactose intolerantie? Dan kun je ook gewoon roomboter gebruiken.

Ery Bronze

Doe de Ery-Bronze samen met het pakje plantaardige room (ik gebruikte de Alpro rijst cuisine. te vervangen voor ieder andere room of slagroom) en 1 eetlepel ghee in een pannetje en breng aan de kook terwijl je erin roert met een garde.. Zodra het begint te bubbelen draai je het vuur laag. Laat ongeveer in 20 minuten inkoken tot karamelsaus, roer wel af en toe door!

Je kunt er nu suikervrije salted caramel van maken door er naar smaak zeezout doorheen te roeren net voor je het van het vuur haalt.

Hou je van zoet? Voeg dan nog wat vanille extract of vanille stevia druppels toe. Laat het afkoelen en doe in een (weck)potje.

Serveertip

Heerlijk voor over je pannenkoekjes, brownies of als decoratie voor een taart! Je kunt het ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Het wordt wel harder dus voor je het gebruikt nog even verwarmen.

Enjoy!

2 Comments

  1. Kan ik deze zoetstof in de winkel kopen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*