suikervrije kruidnoten

Suikervrije kruidnoten van spelmeel

Er staat al een heel lekker recept van kruidnoten op mijn blog, maar ik kan er rond deze tijd geen genoeg van krijgen dus ik dook wederom de keuken in om deze suikervrije kruidnoten te bakken!

Sinterklaasweekend
Ik denk dat heel veel mensen dit weekend Sinterklaas vieren. Daarom dus nu online zodat je, voor je gezellig met de kinderen, familie, vrienden of collega’s aan pakjesavond begint, deze heerlijke suikervrije kruidnoten uit de oven kunt toveren. Een extra cadeautje als je het mij vraagt! Uiteraard niet teveel van snoepen, maar een stukje verantwoorder dan die uit de winkel 😉

suikervrije kruidnoten
Een recept van vorig jaar
Vorig jaar bakte ik ook als eens kruidnoten, met extra proteïne om precies te zijn. Klik hier voor het recept. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds pepernoten zeg, net als velen met mij denk ik 😉 het zit er zo ingebakken! Net als zwarte Piet… Ik erger me dood aan alle commotie daaromtrent en nog meer aan de influencers en bekende Nederlanders die er allemaal aan meewerken dit kinderfeest te boycotten. Begrijp me niet verkeerd: het is goed om van mening te kunnen veranderen, het is goed om bij dingen stil te staan… Maar je kunt ook te ver gaan en van tradities hoor je in mijn ogen af te blijven. Maar zoveel mensen zoveel meningen en dat is maar goed ook anders is het leven maar saai.

Wat heb je nodig voor een kleine pot?

 • 125 gram speltmeel
 • 50 gram zachte roomboter
 • 50 gram Ery Bronze *
 • 1 eiwit
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 eetlepel speculaaskruiden
 • snufje zout
 • 1 theelepel appelstroop zonder toegevoegd suiker

* te vervangen voor ander zoetmiddel zoals kokosbloem-, palmsuiker of kristal sweet/sukrin

Meng alle ingrediënten in een kom en kneed er een soepel deeg van. Mocht het iets te kruimelig of droog zijn, voeg dan wat ei of melk toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai kleine balletjes. Verdeel ze over de bakplaat en druk iets aan. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in ongeveer 15 minuten gaar. Let op: dit kan per oven verschillen! De kruidnoten zijn gaar als ze goudbruin zijn verkleurd. Laat even afkoelen zodat ze hard worden!

suikervrije kruidnoten
(Serveer)tip
Bewaar de suikervrije kruidnoten in een (luchtdichte) pot zo blijven ze ongeveer 2-3 dagen goed… Halen ze vast niet haha… Ook lekker bij andere recepten, kijk even in de rubriek Sinterklaas recepten voor inspiratie of doe er een paar door je havermout!

Liefs Ester

2 Comments

 1. hoi Esther

  zou je de roomboter kunnen vervangen voor kokosolie?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*