suikervrije marsepein

Suikervrije marsepein

Als ik IETS lekker vind rond deze tijd van het jaar is het marsepein. Enorme suikerbom dus ik bedacht een suikervrije variant. Deze suikervrije marsepein is, naast suikervrij, ook vrij van lactose, gluten en graan!

Wat is marsepein?
Marsepein is een mengel van suiker en gemalen amandelen en is eigenlijk een soort van deeg. De structuur is fijner en steviger dan amandelspijs. Amandelspijs maak je ook makkelijk zelf, zoals ik deed voor deze glutenvrije banketstaaf. Al enorm veel bezocht sinds ik die afgelopen zondag plaatste! Marsepein wordt vaak gebruikt om gebak en taarten mee te decoreren en kun je ook een andere kleur geven. Ik maakte dit keer het basisrecept.

suikervrije marsepein
Zo makkelijk!
Als je, net als ik, dacht dat het enorm veel werk was vergis je je. Het is een enorm eenvoudig recept en je kunt er volop mee variëren. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en toevallig zijn het ook nog eens ingrediënten die ik standaard in huis heb. Ik gebruikte Steviala frost poedersuiker om deze suikervrije marsepein te maken. Als je me langer volgt weet je dat ik dit regelmatig gebruik als garnering of over mijn poffertjes. Het bevat géén koolhydraten en heeft dezelfde zoetkracht en structuur als normale poedersuiker. Super gezond dus!

Wat heb je nodig?

* als je niet perse suikervrij wilt eten, kun je hier ook gewone poedersuiker voor gebruiken!

Eigenlijk kan het niet simpeler, want je doet alle ingrediënten in en kom en mengt dit (ik gebruikte een keukenmachine) goed door elkaar tot alle ingrediënten goed vermengt zijn en er een soort deegbal ontstaat. Kneed dit even kort met je handen en verpak in verhoudfolie. Leg een nacht in de koelkast en daarna kun je er alles mee doen. Uitrollen en een taart mee bekleden, of zoals ik speculaasballetjes maken bijvoorbeeld!

suikervrije marsepein
(Serveer)tip
Je kunt de suikervrije marsepein ongeveer 5-6 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen zou ik niet doen. De speculaasballetjes maak je door van het deeg een paar balletjes te maken. Doe een beetje speculaaskruiden in een kom en rol ze hier doorheen. Lekker bij de koffie/thee, zeker nu Sinterklaas weer in het land is een aanrader ;-). Voor meer Sinterklaasrecepten zie deze rubriek op mijn website of dit Pinterestbord.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*