suikervrije perentaart

Suikervrije perentaart met rode bessen

Ik kreeg weer een verse oogst box met seizoen producten en ben meteen de keuken in gedoken. Dit keer zaten er onder andere peren en rode bessen in en ik kreeg inspiratie voor een suikervrije perentaart. Super lekker geworden: krokant van buiten en zacht van binnen!

Liefde voor taart
Ik maak regelmatig taarten of cakes, ik hou er enorm van en vind het zo fijn dat dit ook gewoon in een gezonde lifestyle kan! Deze taart is wellicht iets minder geschikt als ontbijt, maar eerlijk? Heb ik wél gedaan haha. Ik ben natuurlijk maar alleen dus weggooien is geen optie. Ontbijten met een puntje en een heerlijke bak koffie is dus echt wel even lekker en een goed begin van de dag. Deze suikervrije perentaart is super makkelijk te maken. Zelfs als je niet vaak in de keuken staat: aanrader en kan eigenlijk niet mislukken.

suikervrije perentaart
Combinatie zoet en fris/zuur
Voor deze taart heb ik gekozen voor een vulling van peer (in de verse oogst box zat de sweet sensation, een vrij nieuw perenras: zoet, fris en zacht), maar je kunt ook andere peren gebruiken uiteraard. Door het gebruik van roomboter wordt het lekker smeuïg en door de Erybronze zoet (je kunt ook een andere suikervervanger gebruiken uiteraard!) dus ik vond de rode bessen wel een leuke tegenhanger omdat het nét een zuurtje geeft!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gram Erybronze
  • 3 eieren
  • 200 gram volkoren (spelt)meel
  • flinke snuf bakpoeder
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1-2 peren
  • handje rode bessen
  • optioneel: suikervrije poedersuiker om te bestrooien

Mix de roomboter met de suiker(vervanger) tot een romig geheel en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe er dan de kwark bij en meng ondertussen in een kom de meel met het bakpoeder. Voeg dit in delen en mix tot een beslag. Schil de peer en snij in plakjes. Vet een bakvorm in (ik gebruikte een lage van 28 cm, maar kleiner en hoger kan ook!) of beleg met bakpapier en stort het deeg erin. Het is niet heel vloeibaar. Verdeel er dan de plakjes peer overheen en wat rode bessen naar smaak. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 55 minuten goudbruin. De taart is klaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd. Let op: baktijden kunnen per oven én bakvorm! verschillen. Check na 45 minuten hoe het gaat.

suikervrije perentaart
(Serveer)tip
Laat de suikervrije perentaart afkoelen in de vorm en bestrooi eventueel met wat (suikervrije) poedersuiker. Ook lekker met appel of kijk een bij dit recept voor suikervrije appel kwarkcake! Je kunt de taart afgedekt in de koelkast ongeveer 3-4 dagen bewaren. Invriezen kan ook, maar het lekkerst is het dezelfde dag. Eventueel alternatief: verwarm de stukken nog even in de oven en serveer met een bolletje vanille ijs. Perfect als nagerecht!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*