Suikervrije pompoencake

Ik heb een nieuwe bakvorm: een tulband! En ik ben er blij mee want ik vind het er altijd zó lekker uitzien! Deze cake ziet er niet alleen lekker uit: hij is het ook al zeg ik het zelf. De basis is gemaakt van pompoen en banaan en zelfs het glazuur is suikervrij. Onbezorgd genieten dus deze Kerst!

Food fotografie

Ik ben afgelopen zaterdag met mijn neefje aan het oefenen geweest. Hij fotografeert heel veel, maar nooit food foto’s dus hij wilde graag een keer oefenen en ik wilde aan de andere kant ook weer e.e.a. van hem leren vooral over instellingen op mijn camera en het spelen met licht en dat is gelukt! Mijn toestel weer wat beter leren kennen en helaas ook gemerkt dat tijd investeren écht belangrijk is voor een mooie foto. Helaas niet altijd tijd voor met een fulltime baan en op dit moment bijna 15-20 uur mijn blog ernaast.

De foto’s moeten mooi zijn, maar heel veel tijd zoals we er afgelopen zaterdag voor hebben genomen heb ik doorgaans niet. Toch blijf het leuk je erin te verdiepen want wat vind ik het bezig zijn met food fotografie fantastisch! We hebben geoefend met verschillende achter- en ondergronden en verschillende soorten licht.

suikervrije pompoencake
Ik vind de onderste foto persoonlijk het mooist geworden door de Kerstsfeer, ondanks dat ik vooral hou van witte achtergronden, maar let ook even op het detail van de ster weerkaatsing in het mes op de bovenste foto ????.

Letten op details zal jij wellicht niet doen want je wil waarschijnlijk vooral weten hoe het gerecht gemaakt is, maar ik vind het super om ook eens op deze manier naar eten en styling te kijken! En het is altijd leuk om weer van anderen te leren. In dit geval mijn neefje Vinnie: kleine jongetjes worden groot ???? Maar goed… Waar het om gaat: de pompoen tulband. Dus snel over naar de orde van de dag: het recept!

Wat heb je nodig?

  • VOOR DE CAKE:
  • 130 gram havermeel
  • 70 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 400 gram pompoenstukjes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • vanille extract / stevia druppels vanille naar smaak
  • optioneel: extra zoetmiddel
  • VOOR HET GLAZUUR:
  • 50 gram (suikervrije) poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • beetje water
  • optioneel: wat pistachenoten

* eventueel te vervangen voor ander meel

Kook de pompoenstukjes en laat afkoelen. Pureer het vervolgens met de bananen en de eieren. Meng in een andere kom de meel en het bakpoeder goed door elkaar en voeg de andere ingrediënten toe. Breng op smaak met de vanille druppels en, indien je een zoetekauw bent, wat meer zoetmiddel naar smaak. Vet een tulband in en bestrooi met wat bloem. Schenk het mengsel in de vorm en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden in 50-55 minuten gaar. Dit kan per oven verschillen. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt.

Laat afkoelen en maak het glazuur. Meng de poedersuiker met 1 eetlepel citroensap en een klein beetje water tot een papje. Verdeel over de tulband en garneer met wat pistachenootjes.

suikervrije pompoencake
 Serveertip

Deze pompoencake is ongeveer 3 dagen buiten, 5 dagen in de koelkast te bewaren. Dek hem wel goed af! Zonder glazuur is het ook lekker, of schenk er eens wat (pure) chocolade overheen.

Enjoy!

Meld je aan voor de nieuwsbrief! (Lancering zeer binnenkort)

2 Comments

  1. Lijkt me heerlijk! Ga ik denk ik maken voor de kerstlunch :-). Dank je wel!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*