suikervrij speculaasmousse

Suikervrije speculaasmousse met ricotta

Ik had aan mijn volgers gevraagd welk Sinterklaas recept ze graag terug wilden zien en veel mensen vroegen om speculaasmousse. Deze suikervrije speculaasmousse gaat vast goedgekeurd worden: super lekker!

Ricotta liefhebber
Ik ben zo gek op ricotta en had nog een beetje in de koelkast staan. Ik besloot het toe te voegen aan deze suikervrije speculaasmousse voor net wat extra eiwitten en het maakt het nét wat romiger. Ik maak regelmatig iets met ricotta. Gebruik anders de zoekfunctie op mijn homepage eens voor ricotta recepten! Deze koolhydraatarme ricottacake is echt het meest populair en blijft ook bij mij favoriet. Voor deze koolhydraatarme speculaasmousse gebruikte ik het dus ook en eigenlijk vind ik het altijd een succes.

suikervrij speculaasmousse
Nagerecht voor pakjesavond
Ik vier zelf geen pakjesavond, sterker nog: ik moet gewoon een avonddienst draaien want de healthclub is gewoon open voor mensen die geen Sinterklaas vieren en mijn collega heeft nog kinderen dus die viert het wel. Kleine moeite om dan de dienst over te nemen! Ik ben eigenlijk zelf helemaal niet van de toetjes, maar eerlijk is eerlijk het is bij speciale gelegenheden zoals Sinterklaasavond of Kerst wel iets wat erbij hoort. Ik gebruikte voor deze mousse amuseglaasjes, maar het kan ook gewoon in kleine schaaltjes. Het is een erg machtig toetje dus ik koos daarom voor kleine glaasjes. Staat ook altijd extra leuk vind ik.

Wat heb je nodig voor 3-4 amuseglaasjes?

  • 100 ml slagroom
  • 100 gram ricotta
  • 35-40 gram ery-bronze *
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • optioneel: 1 koffielepeltje xantaangom of klopfix **
  • optioneel: topping

*te vervangen voor andere (bruine) suikervervanger zoals kokosbloemsuiker
** ik deed er een beetje xantaangom doorheen, dan blijft het stevig. Klopfix geeft hetzelfde effect, maar als je het gelijk serveert niet nodig. Het blijft dan wat lobbiger, ook lekker!

Klop de slagroom met de Ery-bronze stijf en klop er dan de ricotta en de speculaaskruiden doorheen. Gebruik je xantaangom of klopfix? Dan kan dat al in stap 1! Eigenlijk ben je dan al klaar. Verdeel het over de glaasjes en doe er eventueel nog topping overheen. Ik verdeelde er een paar schuddebuikjes en pure chocoladedruppels overheen.

suikervrij speculaasmousse
(Serveer)tip
Ik gebruikte een spuitzak om de speculaasmousse in de glaasjes te doen voor een extra feestelijk effect. Varieer met de topping en varieer ook met de smaak want de mousse kun je ook maken met bijvoorbeeld chocolade- of rode bieten poeder. Voor meer Sinterklaasrecepten check deze rubriek of pin je favoriet op je eigen Pinterestbord.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*