sushiballetjes

Sushiballetjes voor bij de borrel

Ik ben zo gek op sushi! In een restaurant niet al te gezond, deze sushiballetjes zijn stukken gezonder én makkelijk te maken. 

Sushiballetjes
Ik vind het altijd leuk om verschillende borrelreceptjes te bedenken. Omdat veel mensen gek zijn op sushi konden deze sushiballetjes niet ontbreken op mijn blog. Deze maakte ik met volkoren sushirijst, niet met gewone, wat ze al stukken gezonder maakt. Daarnaast koos ik voor volkoren paneermeel. Ik ben overigens in de “zalm stemming” denk ik, aangezien ik ook al 2 hapjes recepten met zalm online heb gezet de afgelopen weken bedenk ik net.

sushiballetjes

Een mislukt borrelhapje
Deze sushiballetjes waren eigenlijk mislukt. Het was namelijk aanvankelijk de bedoeling om deze niet te bakken. Echter waren ze A: niet lekker zonder ze te bakken en B: te kleverig. Omdat ik het zonde vond om alles weg te gooien, besloot ik ze te “redden” door er paneermeel aan toe te voegen en ze te bakken in de airfryer. Perfecte oplossing! Ik nam ze 3e Kerstdag mee naar een vriendenavond en at de overgebleven balletjes de dag erna bij een salade. Als ik jou was zou ik ze maken voor Oudjaars- of een andere leuke borrelavond. Sushiliefhebbers vinden deze balletjes top!

wat heb je nodig voor 20-25 balletjes?

  • sushiballetjes
  • 190 gram (volkoren) sushirijst
  • 2-3 norivellen
  • 3-4 eetlepels rijstazijn
  • groot blikje zalm (ongeveer 400 gram)
  • 1 eetlepel wasabipasta
  • 100 gram light mayonaise
  • (volkoren) paneermeel
  • peper en zout
  • optioneel: sesamzaad

Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing, meng de rijstazijn er doorheen en laat volledig afkoelen. Laat de zalm uitlekken (ik verwijderde de graat) en voeg dit toe aan de sushirijst. Meng in een bakje de mayonaise en de wasabipasta en meng ook dit er doorheen. Versnipper de norivellen erboven en breng op smaak met peper en zout. Voeg nu zoveel paneermeel toe dat de balletjes goed te draaien zijn. Draai de balletjes en bak ze 20 minuten in de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet) tot ze goudbruin gekleurd zijn. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak zo’n 35 minuten.

sushiballetjes

(Serveer)tip
Deze sushiballetjes serveer je met sojasaus of dip in deze dressing, ook erg lekker! Ik maakte daar ook al deze quinoa hapjes mee. Veel bezocht recept op mijn blog inmiddels. Je kunt deze balletjes eventueel wentelen in sesamzaadjes alvorens ze te bakken. Ik deed 50-50. Je kunt ze een dag vooraf maken, maar lekkerder is om direct te serveren. De dag erna zijn ze wat droger. Zowel warm als koud lekker!

Liefs Ester

sushiballetjes

Volg je mij al op Social Media? Pin je favoriete recepten vanaf mijn Pinterestborden of volg mij via Facebook of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*