rode linzensoep

Tomaat en rode linzensoep met spinazie

Een maaltijdsoep vind ik absoluut comfort food. Makkelijk en voedzaam vooral. Deze rode linzensoep zit boordevol vitamines en is erg lekker.

Rode linzen
Ik maakte al eerder deze dahl van rode linzen en pompoen en had zin in een soortgelijk comfort soepje. Omdat ik gek ben op spinazie besloot ik dus een rode linzensoep met spinazie te maken. Met ook nog tomatenblokjes, extra veel groente dus in deze soep! Rode linzen zijn snelkokende linzen die hun vorm niet behouden maar die een romige, hartige stoofpot worden. Gedroogde rode linzen zijn eigenlijk oranje van kleur en zijn vetarm en rijk aan eiwitten.

rode linzensoep
Comfortfood
Soepen, zeker maaltijdsoepen, vind ik altijd heerlijk comfortfood. Zeker als het koud is buiten! Stevige soepen vullen behoorlijk en omdat rode linzen ook nog eens meervoudige koolhydraten bevatten, heb je langer een verzadigd gevoel. Deze soep is goed voor 3-4 personen!

Ingredients

  • 250 gram rode linzen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gemengde kruiden naar keuze *
  • 400 gr (blik) tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram verse spinazie
  • Wat olijfolie om in te bakken
  • Optioneel: peper en zout
  • optioneel: plantaardige (kokos)room

* ik gebruikte de love your chick kruiden van Green Gypsy

Snipper de ui en snij de knoflook fijn, verwarm in een pan wat olie en bak kruiden tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de ui glazig wordt. Voeg dan de rode linzen, de tomatenblokjes en bouillon toe. Laat ongeveer 20 minuten op zacht vuur koken tot de linzen gaar zijn. Pureer de soep licht met een staafmixer of in en blender. Kan helemaal fijngemalen, maar als je houdt van een bite doe dit dan niet! Voeg de spinazie toe en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Ik goot er nog een scheutje plantaardige kokosroom doorheen.

rode linzensoep
(Serveer)tip
Lekker met gegrild naanbrood of vers gebakken grof of panbrood. De soep is 3 dagen in de koelkast te bewaren, eventueel kun je het ook invriezen! Ik maakte deze soep voor de nieuwsbrief van Ecomarkt. Daar kun je ook een hoop van de ingrediënten shoppen, enjoy!

Liefs Ester

2 Comments

  1. Hmmmmm dit ziet er weer super lekker uit zeg! Ook al moet ik nog ontbijten, dit zou er gelijk wel in kunnen bij mij nu:-)

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*