Tortillataart boerenkool met worst

Gek op boerenkool, maar je standaard stamppot prakkie beu? Niet getreurd, je kunt eindeloos variëren met boerenkool. Zo kun je er deze taart van maken met (koolhydraatarme) tortilla wraps als bodem! Deze boerenkool met worst taart is koolhydraatarm en past perfect in een gezonde lifestyle.

Tortillataart

Ja je leest het echt goed: de bodem van deze taart is gemaakt van tortilla wraps! Ik gebruikte de flatout light wraps gekocht bij Body&Fit shop, maar kies gewoon welke jou het lekkerst lijken. Afhankelijk van de grootte van de taartvorm (ik gebruikte dit keer 16 cm), heb je 2-3 wraps nodig.

Wat heb je nodig voor 2 - 3 porties?

  • 2 tortilla wraps
  • 200 gram verse boerenkool
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 170 gram zuivelspread light
  • halve magere runder rookworst
  • 2 theelepels maizena
  • peper en zout
  • beetje (olijf)olie om in te bakken
  • optioneel (parmezaanse) geraspte kaas

 

tortilla taart uit de airfryertortilla taart uit de airfryer
Snipper het uitje en fruit in wat olijfolie wat aan. Voeg vervolgens de boerenkool toe en roerbak tot het geslonken in (zo’n 5-6 minuten). Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de zuivelspread light met de eieren tot 1 geheel en voeg daar het boerenkoolmengsel aan toe. Roer goed door elkaar en doe er als laatste de maïzena bij. Snij de rookworst in plakjes en rasp de kaas (hoeveelheid naar smaak).

Airfryer

Verwarm de airfryer voor op 180 graden en beleg de taartvorm met de tortilla’s (invetten of bakpapier hoeft niet!). Ik had er dus 2 nodig. Giet het boerenkool mengsel erin en bak in 25 minuten gaar. Dek na 15 minuten af met aluminiumfolie om aanbranden te voorkomen.

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de tortilla taart in 45 minuten gaar.

boerenkool met worst taart
Let op: de baktijd kan per airfryer/oven verschillen, de taart is gaar als een prikker er droog uitkomt!

Serveertip

Laat deze koolhydraatarme boerenkool met worst taart iets afkoelen voor je hem aan gaat snijden. Het is genoeg voor 2-3 personen. Serveer eventueel met wat mosterd. Je kunt dit ook prima de dag erna nog eten en het is zowel warm als koud lekker.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*