transformatie-leonie

Transformatie Leonie – 26 kilo afgevallen!

Een tijdje geleden plaatste ik een oproep om jullie transformatie op mijn blog te delen. Ik kreeg enorm veel reacties, waaronder die van Leonie. Leoie viel maar liefst 26 kilo af door gezonder én minder te gaan eten. Lees haar inspirerende verhaal!

Wie is Leonie?
Mijn naam is Leonie Goverde, ik ben 26 en woon in Oudenbosch. Ik werk in Breda als Coördinator. M Gastvrijheid bij een zorginstelling in Breda. Mijn hobby’s zijn hardlopen en koken en je kunt me volgen op mijn Instagram leoniegov.

Hoeveel ben je afgevallen?
Ik ben 26 kg afgevallen.

Wanneer ging de knop om?
De knop ging om toen ik klaar was met studeren en verhuisde van Maastricht naar Breda. Ik ging van wonen in een studentenhuis met veel gezellige meiden naar wonen in een studio waar ik echt alleen voor mezelf moest zorgen. Ik voelde me niet gezond en zat niet lekker in mijn vel omdat ik me te zwaar voelde. Vanaf dat moment heb ik bewust de knop om gezet.

transformatie-leonie
Hoe heb je het aangepakt?
Ik ben me gaan verdiepen in gezonde voeding. In het verleden was ik ook wel eens 10 kg afgevallen, dus ik wist er al redelijk wat vanaf. Ik ben gaan experimenteren met mijn voeding en ik maakte van elke maaltijd een feestje (lees: mooie schaaltjes met havermout of bananenpannenkoekjes met lekkere toppings). Ik ben ongezonde tussendoortjes gaan vervangen voor groente en fruit en ik heb mijn portiegroottes aangepast. Hier ging mijn lichaam vanzelf aan wennen en door een lagere calorie inname viel ik vanzelf af. Ook ben ik in die periode weer begonnen met hardlopen, het zette mijn gedachten even opzij en het heeft me erg geholpen bij mijn afval proces.

*Sport je en hoe vaak?
Ik sport gemiddeld 3 keer per week en ik doe aan hardlopen en fitness.

transformatie-leonie
Hoe ziet jouw eetpatroon eruit?
In de ochtend begin ik met een schaaltje kwark of yoghurt met een kiwi en granola. Tussendoor eet ik een stuk fruit (meestal een peer of een appel). Mijn lunch bestaat meestal niet uit brood, omdat mijn lichaam hier niet goed op reageert. Ik eet dan meestal havermoutpannenkoekjes, een salade of havermout. Tussendoor eet ik nog wat groente of fruit. Mijn avondmaaltijd bestaat uit veel groente, een stukje vlees of vis en aardappelen/rijst/pasta. Ik eet wel elke avond nog iets zoets, zoals chocolade of roomijs (dat vind ik zooo lekker). In het weekend eet ik ook regelmatig frietjes of pizza. Ik kijk voornamelijk naar waar mijn lichaam behoefte aan heeft.

Wat voor tip heb je voor mensen die ook bezig zijn met een transformatie?
Probeer op eigen kracht je levensstijl te veranderen op een manier die jij volhoudt. Vergelijk jezelf niet teveel met anderen en geef de moed niet op als het een dag wat minder goed gaat. Elke dag is weer een nieuw begin!

Weer een mooi voorbeeld van wat het veranderen van je lifestyle en het omgooien van je voedingspatroon met je lichaam kan doen: super goed gedaan Leonie! Wil jij meer transformatie verhalen lezen? Kijk dan even op deze pagina voor meer transformaties. Wil jij ook jouw transformatie delen op mijn blog? Stuur dan even een kort berichtje naar info@essiehealthylife.nl met in het kort hoe jouw transformatie eruit ziet en een goede voor&na foto. Wie weet staat jouw verhaal dan binnenkort online!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*