Rachel-43-kilo-lichter

Transformatie Rachel, 43 kilo lichter

Vandaag het verhaal van Rachel die maar liefst 43 kilo afviel! In 2011 was ze nog getrouwd, maar verre van gelukkig. Tijd dus om de knop om te zetten. Ze laat je zien dat dit ook zonder operatie kan!

Wie is Rachel?
Ik ben Rachel Brans, 38 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik werk als ambtenaar en houd van sporten, muziek, series, leuke dingen doen met mijn dochter en vrienden. Je kunt mij volgen op haar Instagram.

Hoeveel ben je afgevallen of aangekomen?
Ik ben in 2 jaar tijd 43 kilo afgevallen. Ik woog bijna 103 -> naar lichtste 59.5 kg.

Wanneer ging de knop om?
In 2011. Ik was nog getrouwd met mijn ex-vrouw. We woonden met onze dochter, haar dochter en diens vriendje in 1 huis.  Ik voelde me niet echt gelukkig meer was meer. Ik was meer moeder, boodschapper en schoonmaakster dan ik voor mijn gevoel iemands vrouw was. Ik ging al naar de sportschool voor de zonnebank en bedacht dat ik mezelf net zo goed kon opgeven. Mocht het niets zijn, stop ik gewoon weer! Achteraf denk ik dat ik me onbewust aan het klaar maken was voor de “markt”.
Rachel-43-kilo-lichter
Hoe heb je het aangepakt?
Ik heb allereerst alle redbull (ik dronk er zo’n 6 per dag!) laten staan. Daarna alles wat slecht is zoals chips, snoep, koekjes en vette troep.
Door mijn full continue rooster had ik alle tijd om vaak te sporten.

Sport je en hoe vaak?
Ik deed in het begin redelijk wat cardio om conditioneel alles aan te kunnen! Ik ging ongeveer 3-5 keer per week naar de sportschool. Ik deed dan 6 weken hetzelfde schema en na die 6 weken gooiden we dat weer om. Dat ging zo goed en snel dat ik binnen 2 jaar meer dan 43 kilo kwijt was! Momenteel sport ik niet i.v.m. een herniaoperatie, maar tot de operatie sportte ik 4-6 keer per week. Gen cardio meer, vooral krachttraining.
Rachel-43-kilo-lichter
Hoe ziet jouw eetpatroon eruit?
Eten is én blijft een dingetje! Niet zo zeer dat ik er moeite mee heb om “slechte” dingen te laten staan. Maar meer het “moeten” eten. Ik weet van mezelf dat ik redelijk door geslagen ben in wat ik mijn mond stop. Ik ben zelfs al een keer naar een meeting van het “leontienhuis” voor mensen met eetstoornis een geweest. Dat is duidelijk iets waar ik mijn weg nog in moet vinden. Als ik kijk naar mijn eetpatroon is het voornamelijk bruin brood met mager beleg zoals kip- of kalkoenfilet en salades. Mijn “cheatmeals” zijn de avondjes dat ik uit ga of thuis of bij vrienden drankjes drink.

Wat voor tip heb je voor die ook bezig zijn met een transformatie?
Volg je eigen pad…!! niet iedereen heeft dezelfde lichaamsbouw of dezelfde bouwstoffen nodig. Lees,  maar neem niet alles letterlijk. Luister, maar neem niet alles voor waar aan. En tot slot: elke vooruitgang is er 1….7x vallen maar 8x opstaan is the key. Het is geen makkelijke weg, maar als het makkelijk zou zijn zou iedereen het doen 😉

Meer transformaties zijn welkom!
Wil je meer mooie transformaties zien? Ga dan even naar deze pagina. Wil jij jouw transformatie ook op mijn blog delen? Mail dan even een kort verhaal met een voor- en nafoto naar info@essiehealthylife.nl 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*