vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse met popcorn

Eigenlijk staat er al een soortgelijk recept op mijn blog, maar ik vind dit zo lekker dat ik deze vegan chocolademousse een beetje heb aangepast en alsnog plaats.

Popcorn topping
Als ik je zeg dat ik tijdens een film graag popcorn eet vind je dat vast heel normaal. Sterker nog…. Bij een gemiddelde bioscoop is dit denk ik de meest verkochte snack! Ik maak het thuis wel eens: heerlijk dat geluid van poppende popcorn tegen de deksel. Het heeft iets ouderwets. Recent ontving ik een paar zakjes gezonde popcorn thuis in de smaken zeezout, karamel-zeezout en kaneel. Erg lekker en ook als topping over je ontbijt of dessert dus. In ieder geval met deze vegan chocolademousse 😉

vegan chocolademousse

Gezonde chocolademousse
Alleen maar goede ingrediënten zitten er in deze vegan chocolademousse. Nagemaakt van een  eigen recept (klik hier). Overigens ook lekker voor niet veganisten. Een gezonde chocolademousse is namelijk voor iedereen lekker. Zeker in een leuk glaasje geserveerd ook lekker bij het Kerstontbijt of ter afsluiting van je Kerstdiner. Ook leuk voor de kids!  Genoeg voor 2-3 ontbijtjes of 4-6 amuseglaasjes voor het dessert. 

wat heb je nodig? 

  • vegan chocolademousse
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • flinke scheut (plantaardige) melk
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze
  • topping: flinke hand (of 2) popcorn/chocolad

Doe alles in de blender of keukenmachine en mix tot een mousse. Laat even opstijven in de koelkast (kan een dag vooraf, lekker makkelijk!). Door de banaan is het wellicht al zoet genoeg, maar ik deed er nog wat flavdrops karamel doorheen. Maar pak vooral wat je in huis hebt of lekker vind. 

vegan chocolademousse

(Serveer)tip
Verdeel over de glazen/amuseglaasjes en garneer met de popcorn. Deze karamel-zeezout combineert heerlijk bij deze vegan chocolademousse, maar heb je dit niet in huis zou ik in ieder geval kiezen voor een andere smaak met zout. Super lekkere combinatie namelijk.

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Pin je favoriete recepten vanaf mijn Pinterestborden of volg mij via Facebook of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*