vegetarische couscous salade

Vegetarische couscous salade met noten en feta

Couscous eet ik eigenlijk bijna nooit warm, vaak maak ik er een voedzame salade van. Deze vegetarische couscous salade is enorm makkelijk te maken en perfect om mee te nemen naar school of werk.

Go nuts
Ik heb zoveel noten in huis, eigenlijk eet ik ze nooit zo, maar vind ik het lekker (de rauwe varianten bedoel ik) om ze even te roosteren in de airfryer. Dit keer gebruikte ik 150 gram gemengde noten. Uiteraard kun je ook reeds gebrande noten gebruiken, maar dit is zoveel lekkerder! Gewoon met een heel klein beetje olijfolie en wat kruiden 5 minuutjes roosteren, beetje af laten koelen en je hebt een heerlijke bak nootjes. Ik gebruikte dit keer de “hoer op de grill” kruiden, ja zo heet het Γ©cht, van Greengypsy.

vegetarische couscous salade
Mealprep idee
Ik krijg toch wel regelmatig de vraag of ik lekkere recepten heb om mee te nemen in plaats van brood tijdens de lunchpauze. Deze vegetarische couscous salade is een aanrader wat mij betreft. Buiten dat het een kleurrijke salade is, ziet er gewoon al smakelijk uit, is het ook zeker 3-4 dagen goed te bewaren in de koelkast. Je kunt dus grotere porties maken of er meerdere mensen van laten genieten.

Wat heb je nodig voor 2-3 porties?

* deze is fantastisch, maar uiteraard ook te vervangen voor frambozen of balsamicoazijn als je deze wel in huis hebt!
** ook hier kun je kiezen voor je eigen favoriete kruiden

Bereid de couscous zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen. Meng in een kom de noten met een eetlepel kruiden en doe er een heel klein beetje olie bij zodat de kruiden aan de noten blijven plakken. Doe ze dan in het mandje van de airfryer en rooster ze op 170 graden (voorverwarmen hoeft niet) 4-5 minuten. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en bak even in wat olijfolie. Je kunt dit ook rauw door de salade doen! Laat de noten (en eventueel courgette) even afkoelen op een keukenpapiertje. Snijd de paprika in stukjes, evenals de feta en de gedroogde abrikozen en meng vervolgens met de afgekoelde couscous. Roer er de noten, de courgette en de in reepjes gesneden blaadjes munt doorheen. Giet er aan het einde een beetje limoncello azijn en olijfolie door en schep door elkaar.

vegetarische couscous salade
(Serveer)tip
Wissel met de ingrediΓ«nten. Zo is deze couscous salade ook erg lekker met cranberry’s of geitenkaas in plaats van feta. Geen liefhebber van munt? Laat dit dan weg of vervang voor bijvoorbeeld basilicum. Voor meer couscous salade inspiratie kijk bij dit recept of maak deze met parelcouscous check dit Pinterest bord.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*