vegetarische kikkererwtenstoof

Vegetarische kikkererwtenstoof met couscous

Als ik restjes in de koelkast heb komen daar vaak de lekkerste recepten uit. Zo maakte ik afgelopen week deze vegetarische kikkererwtenstoof boordevol groente. Lekker met couscous, maar varieer gerust! 

Peulvruchten zijn top!
Ik heb eigenlijk altijd peulvruchten in mijn voorraadkast. Peulvruchten zijn zaden of de zaden met hun omhulsel. Mijn standaard voorraad bestaat uit zwarte bonen, linzen en kikkererwten en daarnaast heb ik regelmatig een andere soort staan. Peulvruchten zijn rijk aan de juiste koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen (ijzer, calcium, molybdeen, fosfor) en bevatten daarnaast veel vezels.

vegetarische kikkererwtenstoof
Stoofschotels horen bij de winter
Dat vind ik écht! Niets lekkerder dan een makkelijke stoofschotel als het guur en koud is buiten. Vroeger kende ik alleen de traditionele stoofschotels met draadjesvlees… Uren stond het te stoven op het vuur tot het vlees zo mals was dat het uit elkaar viel. Heerlijk vond ik dat! Met aardappeltjes en rode kool was favoriet, maar tegenwoordig eet ik stukken minder vlees en heb ik veelal geen zin om uren in de keuken te staan. Niet dat dat moest, je snapt vast wat ik bedoel ;-). Een stoofschotel met peulvruchten uit blik, zoals deze vegetarische kikkererwtenstoof hoeft geen uren op het vuur, binnen 20 minuten heb jij een voedzame maaltijd op tafel staan!

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
  • 1 kleine rode paprika *
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram verse spinazie
  • 1-1,5 eetlepel Ras el Hanout kruiden bijvoorbeeld van Green Gypsy
  • optioneel: peper en zout om op smaak te brengen
  • 75 gram gedroogde couscous per persoon
  • scheut olijfolie

* te vervangen voor 1 grote paprika

Laat de kikkererwten uitlekken, snipper de ui en pel de knoflook. Snij de paprika’s in stukken. Bak de ui in wat olijfolie 2 minuten op zacht voor en voeg dan de geperste knoflook en de paprika toe. Bak nog even kort (1-2 minuten). Voeg dan de gezeefde tomaten, de kikkererwten en de Ras el Hanout kruiden toe en roer door elkaar. Laat ongeveer 10-15 minuten stoven op zacht vuur. Bereid de couscous volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Voeg na 10 minuten de spinazie beetje voor beetje toe aan de kikkererwtenstoof tot het geslonken is. Proef of je het zo lekker vind en breng anders even verder op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over de borden of kommen en schep er de stoofschotel overheen.

vegetarische kikkererwtenstoof
(Serveer)tip
Voor grote eters zijn het 2 volle porties, hou je van iets minder? Dan kun je er 3 dagen van eten (zoals ik met een salade) of heb je voor 3 personen genoeg. Prima een paar dagen in de koelkast te bewaren en invriezen kan ook! Voor meer lekkere makkelijke hoofdgerechten kijk je even op deze pagina. Volg jij Essiehealthylife ook al op Pinterest? Steeds meer mensen vinden inmiddels hun weg, leuk!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*