Veggie sandwich naanbrood

Veggie sandwich op naanbrood

Dat ik vaker vegetarisch eet wist je vast al, dat ik nog steeds gek ben op brood vast ook. Quorn daagde me uit met 1 van hun nieuwe producten een veggie sandwich te maken en dat liet ik me geen 2e keer zeggen!

Vleesvervangers voor op brood
Nederlanders zijn verknocht aan hun broodje ham of worst tijdens de lunch. Nederlandse mannen eten maar liefst 179 dagen per jaar vleeswaren op brood, tegenover 65 dagen voor vrouwen. Waar tijdens het avondeten steeds vaker wordt gekozen voor een vegetarisch alternatief, blijkt dit voor de lunch dus nog wat lastiger. Quorn introduceerde daarom begin november twee vegetarische en twee veganistische alternatieven voor vleeswaren op brood, vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn voor slechts €2,29 per 100 gram:

· Vegetarische spinazie & rode peper plakjes
· Veganistische ‘kip’ plakjes
· Veganistische gerookte ‘ham’ plakjes
· Vegetarische pepperoni

Veggie sandwich naanbrood
De uitdaging
Quorn vroeg mij om een lekkere sandwich te maken met 1 van de producten. Ik probeerde ze allemaal en de spinazie & rode peper plakjes sprongen eruit. Sowieso is spinazie altijd al mijn lievelingskostje geweest. Dat won het zelfs vaker van frietjes of pannenkoeken als ik mocht kiezen thuis haha. Omdat ik ook veel rode pepers in mijn eten gebruik werd snel duidelijk welke vegetarische plakjes ik zou kiezen voor mijn veggie sandwich.

Wat heb je nodig per sandwich?

  • voor de saus:
  • 1,5 eetlepel magere kwark of yoghurt
  • flinke theelepel chilisaus *
  • voor de sandwich:
  • 2 kleine naanbroodjes
  • 8-10 plakjes komkommer
  • halve pot geroosterde paprika **
  • 4 plakjes Quorn spinazie & rode peper
  • 1 handje verse spinazie
  • beetje kiemgroenten (pittig of mild)

* ik gebruikte echt behoorlijk pittige, je hebt bij de toko of supermarkt ook mildere of zelfs suikervrije varianten!
** je kunt ze ook zelf roosteren, kijk hier voor het recept

Verwarm de naanbroodjes zoals je ze zelf het lekkers vind. Je kunt ze bijvoorbeeld roosteren, in de oven bakken of, zoals ik deed, leg ze even in de contactgrill. Meng ondertussen de chilisaus met de magere kwark of yoghurt, snijd de komkommer in plakjes en laat de paprika uitlekken. Laat de broodjes een beetje afkoelen en smeer 1 kant van een naanbroodje in met de saus. Beleg vervolgens met 4-5 plakjes komkommer, de helft van de paprika, beetje verse spinazie en 2 plakken spinazie & rode peper plakjes. Eindig met wat kiemgroenten en herhaal deze stappen, alleen voeg je hier geen broodje toe, daar eindig je mee.

Veggie sandwich naanbrood
(Serveer)tip
Je kunt uiteraard ook ander broodbeleg gebruiken voor deze veggie sandwich en varieer gerust met de ingrediënten. De saus kun je ook volledig vervangen voor chilisaus, dit geeft alleen een romiger resultaat. Hou je niet van naanbrood? Kies je favoriete brood en bouw een eigen sandwich! Voor meer broodrecepten check dan even deze rubriek op mijn website.

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Quorn, zie mijn disclaimer onderaan de pagina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*