volkoren pastasalade

Volkoren pastasalade met tonijn

Vroeger at ik regelmatig pasta, tegenwoordig een stuk minder. Ik miste mijn pastareceptjes dus besloot er maar weer eens een uit te werken. Deze volkoren pastasalade staat zo op tafel en is perfect voor je mealprep!

Volkoren pasta
Niet dat ik nooit andere pasta eet, heus wel! Zo eet ik regelmatig pasta gemaakt van groene erwten of linzen (kijk bijvoorbeeld deze rode linzen pastasalade) en heus nog wel eens “normale” witte pasta. Maar liever maak ik gezonde(re) keuzes en kies ik voor de volkoren variant. Belangrijk aan volkoren pasta: complexe koolhydraten. Dit houdt in dat deze koolhydraten moeilijk af te breken zijn door het lichaam, waardoor de energie gelijkmatiger vrijkomt. Hierdoor het je minder snel last van een hongergevoel. Meer weten over koolhydraten? Ik schreef er al eens deze blog over.

volkoren pastasalade
Zomerse salade… mag gewoon
Ook al is het al weer een beetje herfst aan het worden, het is toch wel lekker af en toe een lekker zomerse salade te eten. Al kan dit natuurlijk ieder seizoen. Een pastasalade is namelijk perfect picknick voer, maar ook gewoon lekker als avondmaaltijd of perfect als meeneem lunch.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 blikje tonijn in water
  • 1 komkommer
  • 250 cherrytomaatjes
  • 6 radijsjes
  • 1 (gele) paprika
  • 100 gram roomkaas light
  • peper en zout
  • optioneel: verse peterselie

kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, spoel af en laat afkoelen. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes, evenals de paprika. Was de tomaatjes en halveer deze of snijd in vieren, doe hetzelfde met de radijsjes of snijd plakjes. Doe dit alles in een kom. Laat de tonijn uitlekken en meng er doorheen. Roer er dan de afgekoelde pasta door en meng er de roomkaas light doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

volkoren pastasalade
(Serveer)tip
Ik had nog verse peterselie in de koelkast en deed dit er doorheen, was erg lekker! Maar je kunt deze stap ook weglaten. Deze volkoren pastasalade kun je 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Voor meer salade inspiratie check mijn salade Pinterestbord.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*