Wortel speculaasmuffins

Wortel speculaasmuffins met pompoenpitten

Nu het echt herfst is en de schappen in de supermarkten weer vol liggen met kruidnootjes krijg ik direct zin in bakken met koek & speculaaskruiden. Deze speculaasmuffins zijn echt heerlijk!

Wortel in je muffins?
Weet je dat je dat helemaal niet proeft? Zo heb je gelijk een extra voedzaam tussendoortje en je merkt niet eens dat je al een deel van je groente binnenkrijgt. Super handig! Deze muffins zijn ook nog eens suikervrij en met dit beslag maak je er gewoon 12 en heb je gelijk een voorraadje. Ik heb er gelijk een aantal ingevroren, perfect als on-the-go ontbijt of een tussendoortje als ik trek heb.

Wortel speculaasmuffins
Koek & speculaaskruiden
Je kunt tegenwoordig ook in de supermarkt heerlijke kruiden kopen en je krijgt gelijk een heerlijke smaak. Zo gebruik ik het regelmatig in mijn homemade ontbijtkoek. Ik heb er 2 varianten van op mijn blog staan: gezonde ontbijtkoek en roggemeel ontbijtkoek met noten. Zeker met Sinterklaas in het vooruitzicht volgende maand is het extra lekker om met deze kruiden te bakken!

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram (volkoren)meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1-1,5 eetlepel koek & speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte wortel
  • 75 gram Ery-Bronze of ander zoetmiddel/suikervervanger
  • optioneel: pompoenpitten

Meng in een kom het meel met de bakpoeder en de kruiden. Gebruik je Ery-Bronze (lijkt op basterdsuiker, maar dan koolhydraatarm en suikervrij!!!) doe dit er dan ook gelijk bij. Mix de eieren met de bananen tot een glad beslag. Gebruik je een vloeibare suikervervanger dan mix je dit er ook doorheen. Doe het meelmengsel erbij en mix tot een beslag. Schep er als laatste de geraspte wortel doorheen. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en verdeel er de pompoenzaadjes overheen. Bak vervolgens (in de airfyer in 2-3 delen!) 10 minuten in een voorverwarmde airfyer op 180 graden. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de muffins 22-25 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De speculaasmuffins zijn gaar als de bovenkant goudbruin verkleurd is en een prikker er droog uitkomt.

Wortel speculaasmuffins
(Serveer)tip
Je kunt deze speculaasmuffins prima als ontbijt eten, sterker nog: perfect voor onderweg! Of eet het als tussendoortje. Buiten de koelkast kun je ze ongeveer 2-3 dagen bewaren, in de koelkast 4-5. Invriezen kan uiteraard ook, zo heb je een voorraadje. Enjoy!

Liefs Ester

4 Comments

  1. Ik vond het wat te zoet. Ik ga volgende keer eens proberen met minder Steviala

  2. Ik heb ze afgelopen week gemaakt, maar die van mij waren echt heel droog, niet lekker om te eten. Heb ik misschien de banaan met ei te lang gemixt, of de muffins te lang in de oven (ik heb wel jouw instructies gevolgd)?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*