Wrap met kiemgroenten

Ik eet zoals je weet minder brood en kies steeds meer voor wraps. Ik ben er gek op! Je kunt er namelijk van alles mee maken. Dit keer hou ik het simpel: volkoren wraps met hummus en kiemgroenten. Erg gezond en makkelijke lunch-on-the-go!

Zijn kiemgroenten gezond?
Het zijn de jonge, groene plantjes die ontspruiten uit de zaden van bijna iedere levende vegetatie waarin ze voorkomen. Dit zijn onder meer noten, zaden, pitten, granen, bonen, peulvruchten en diverse soorten grassen. Kiemgroenten zijn enorm  gezond omdat ze grote hoeveelheden anti-oxidanten bevatten, evenals dat kiemgroenten een goede bron zijn van veel vitaminen, mineralen, eiwitten, enzymen en vezels. Ze versterken dus het immuunsysteem.

Wat heb je nodig per wrap?

  • 1 volkoren wrap
  • hummus
  • 2 plakjes kipfilet
  • 20-30 gram kiemgroenten

Besmeer een wrap met hummus en leg er 2 plakken kipfilet op. Eindig met de kiemgroenten en rol de wrap op. Tadaaa: ready to eat!

wrap met kiemgroenten
Serveertip
Je kunt de hummus smaak kiezen die je zelf lekker vind of kies voor een andere (groente)spread. Het is ook lekker met kalkoenfilet of rosbief of kies voor een vegan/vegetarische variant met gegrilde groente.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*