wraps met tempeh

Wraps met tempeh en courgette

Als je bent opgegroeid met Indische rijsttafels vind je vaak tempeh erg lekker, tenminste… bij ons in de familie lust eigenlijk iedereen het wel. Tijd dus voor weer een lekker receptje: wraps met tempeh! 

Ander tempeh recept
Er waren tijden dat ik de tempeh traditioneel klaarmaakte. Gewoon bakken in olie. Dat recept vind je hier. Tegenwoordig bak ik mijn tempeh gewoon in de airfryer. Super handig, stukken gezonder en ook nog eens mega knapperig! Tempeh zit boordevol eiwitten en is een perfecte vleesvervanger. Waar het eerst vooral te koop was bij de plaatselijke toko vind je tempeh tegenwoordig gewoon in de reguliere supermarkten. Je hoeft het ook niet traditioneel te eten, je kunt het bij allerlei gerechten serveren. Dit keer dus wraps met tempeh. Super makkelijk en ook nog eens mee prima koud te eten dus ook lekker als lunchgerecht.

wraps met tempeh
Ik hou van makkelijk
Dat blijkt ook wel uit mijn recepten. Er zijn mensen die denken dat ik uren in de keuken sta, maar dat is echt niet zo. Ja ik bak vaak iets en kook regelmatig voor mezelf, maar ik hou ook enorm van andere dingen doen en dus vind je me vaker niet dan wel in de keuken. Zou je misschien niet verwachten, maar is wel zo 😉

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 300 gram tempeh
  • 1 grote, 2 kleine courgettes
  • 1 rode peper
  • ketjap manis
  • Ery-Bronze, kokosbloem-, of gewone bastaardsuiker
  • beetje (rijst)olie om in te bakken
  • 4-6 wraps
  • optioneel: bosuitjes ter garnering

Snij de tempeh in blokjes en bak zoals hier of doe het in het mandje van de airfryer en bak 8-10 minuten op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Tussendoor even schudden en kijken of het krokant is. Baktijd is ook afhankelijk van hoe groot je de stukken snijdt. Snij ondertussen de courgette in blokjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in reepjes. Roerbak de courgette en de rode peper kort in wat olie tot ze wat zachter zijn en voeg dan de tempeh toe. Bak nog even kort op zacht vuur, doe er 1 flinke eetlepel suiker bij en verdeel het goed. Voeg naar smaak wat ketjap toe en roer ook dat goed. Het wordt wat stickie, dat is goed! Verwarm de wraps 20-30 seconden in de magnetron en serveer.

wraps met tempeh
wraps met tempeh
(Serveer)tip
Deze wraps met tempeh zijn zowel warm als koud lekker. Ik serveerde ze met wat gesneden bosuitjes. Perfecte eiwitrijke maaltijd en enorm voedzaam. Geschikt voor veganisten, maar ook als je van vlees houdt is dit lekker voor de afwisseling, geniet ervan.

Volg jij essiehealthylife trouwens al op Pinterest? Ik doe er steeds meer mee. Leuk om inspiratie op te doen!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*