yoghurt appel mugcake

Yoghurt appel mugcake

Ik was een beetje door oude recepten aan het scrollen en vond het tijd een paar recepten te updaten. Dit is de eerste en was ook mijn 1e airfryer recept: yoghurt appel mugcake! Zonder banaan voor de liefhebber 😉

Al 2,5 jaar verliefd
Waarom zou ik iedere keer nieuwe recepten bedenken als ik er zelf ook een aantal op mijn blog heb staan die ik al even niet gemaakt heb? Ik maakte mijn 1e airfryer recept dus maar weer eens: een yoghurt appel mugcake. Overigens koos ik nu ook voor een nieuwe naam want het heette: havermout yoghurt taartje haha. Mugcakes maak ik al heel lang. Eerst vooral in de magnetron, maar sinds maart 2016 (zag ik dus….) ook regelmatig in de airfryer, toch wel mijn favoriet in de keuken hoor en dus al lang mijn keukenliefde. Dat hij het trouwens nog doet! Ik gebruik dat ding dus al 2,5 jaar behoorlijk intensief.

yoghurt appel mugcake
Updaten foto’s 
Buiten een nieuwe naam voor het recept, ook maar nieuwe foto’s want die waren op zijn zachts gezegd: spuuglelijk! Ik vind persoonlijk dat mijn foto’s er tegenwoordig stukken beter uitzien en de recepten daardoor ook veel smakelijker. Toch wel fijn voor een foodblog dacht ik zo. Ook voor dit recept dus nieuwe foto’s en zelfs de ingrediënten wat aangepast. Na een paar jaar bloggen en veel mugcakes maken weet je het gewoon nét wat lekkerder te maken dan 2 jaar geleden. Voor deze yoghurt appel mugcake gebruik je een leuk klein bakje, deze kocht ik volgens mij bij de Action, maar je vind ze bijvoorbeeld ook bij de Xenos.

Wat heb je nodig?

  • 35-40 gram havermout
  • 100 ml magere yoghurt *
  • 1 ei
  • een halve appel
  • 1 theelepel kaneel
  • scheutje maple syrup**
  • optioneel: PAM-spray of (kokos)olie om schaaltje in te vetten

* te vervangen voor andere yoghurt, gebruik voor een lactosevrije variant lactosevrije yoghurt
** te vervangen voor ieder ander zoetmiddel naar keuze

Meng de yoghurt met het ei en roer er de havermout en de kaneel doorheen. Snijd de appel doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd 1 helft in blokjes en verdeel door het mengsel. Zoet het vervolgens naar smaak. Vet het schaaltje in en doe het mengsel erin en verdeel de andere helft van de appel er overheen. Bak vervolgens 12-14 minuten in de airfyer op 180 graden, voorverwarmen hoeft niet! Geen airfryer? Verwarm de oven voor en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De mugcake is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

yoghurt appel mugcake
(Serveer)tip
Deze yoghurt appel mugcake is een perfect voedzaam ontbijtje. Er staan al meer yoghurt mugcakes op mijn blog, zoals deze met frambozen. Ook een leuke combinatie van yoghurt met havermout? Wat denk je van deze havermoutcups?! Voor meer lekkere ontbijtinspiratie uit de airfyer check mijn airfyer bord op Pinterest en pin je eigen favoriet!

Liefs Ester

4 Comments

  1. Ik heb sinds kort een airfryer en vind dit soort receptjes geweldig. Vooral met dit koude weer is zo’n warm ontbijtje heerlijk. Ik vroeg me alleen af of je dit ontbijt (of een soortgelijk) ook de avond op voorhand al kunt maken zodat het ‘s ochtends alleen nog maar uit de koelkast de airfryer in moet? Dan kan ik dat met een slaperige kop doen en mij ondertussen wassen

  2. Vanmorgen dit heerlijke recept gemaakt.. Alleen blijft de binnenkant wat nat klopt dit? Alsnog erg lekker dankjewel voor dit recept

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*