Yoghurtsaus met granaatappel

Yoghurtsaus met granaatappel en munt

Super simpel, maar wel érg lekker! Deze yoghurtsaus met granaatappel is een gezond dipsausje lekker om te serveren bij de (Kerst)borrel.

Gezond dippen
Ik moet eerlijk zeggen dat ik heus ook wel eens wat minder gezonde dipsausjes gebruik of maak, maar ik blijf het erg leuk vinden om gezonde variaties te bedenken. Deze yoghurtsaus met granaatappel is eiwitrijk en bevat eigenlijk alleen maar goede ingrediënten.  De kleuren maken het echt “Kerstig” daarom past het perfect bij deze tijd van het jaar en bij je Kerstborrel over 2 weekjes!

Yoghurtsaus met granaatappel

Lekker fris
Ik hou van romige dips, maar soms is een tegenhanger ook wel lekker. De Griekse yoghurt en de munt maken het fris, de granaatappel en de granaatappelazijn zoet. Je kunt het als dipsaus gebruiken, maar deze yoghurtsaus met granaatappel is ook erg lekker bij vlees, kip of gegrilde groente. Overigens is het alsnog best een romig sausje omdat ik Griekse yoghurt 10% heb gebruikt, maar voor een magere variant kun je deze prima vervangen voor 0% of een andere yoghurt. 

WAt heb je nodig?

  • Yoghurtsaus met granaatappel
  • 250 gram Griekse yoghurt *
  • 4-5 eetlepels granaatappelpitjes
  • verse munt
  • 1-2 eetlepels granaatappelazijn **
  • peper en zout

*te vervangen voor andere romige yoghurt
**ik heb deze van Oil & Vinagar gebruikt, maar je kunt ook andere zoete azijn gebruiken zoals framboos 

Doe de yoghurt in een kom en meng hier de granaatappelpitjes doorheen. Snijd de muntblaadjes in reepjes, hoeveelheid laat ik volledig afhangen van je eigen voorkeur ;-). Breng op smaak met peper en zout en de azijn.

Yoghurtsaus met granaatappel

(Serveer)tip
Lekker met flatbread, brood of zoals eerder aangegeven met vlees, kip of gegrilde groente. Bewaar het afgedekt 1-2 dagen in de koelkast. Voor meer dip inspiratie check deze rubriek

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Princess, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*