zoete aardappel bites

Zoete aardappel bites met brie

Mijn 1e Kerstrecept dit jaar: zoete aardappel bites. Super makkelijk, feestelijk en erg lekker!

Zoete aardappel 
Je kunt van zoete aardappel echt enorm veel lekkere dingen maken. Zo kun je het verwerken in gerechten (ooit maakte ik deze zoete aardappel lasagne!), maar ik maakte er al eerder een soort van toastrecept mee. Deze met homemade chimichurri. Een heerlijk bijgerecht. Dit keer vond ik het leuk om er een lekker Kersthapje van te maken. 

zoete aardappel bites

Feestelijk hapje
Door het gebruik van de verschillende kleuren vind ik deze zoete aardappel bites écht super feestelijk. Als je dit serveert bij een borrel met familie of vrienden weet ik zeker dat ze je vragen dit vaker te maken. De zoete aardappel hoef je niet vooraf te koken, eigenlijk is dit een erg makkelijk hapje en zo klaar.

Wat heb je nodig voor 8-10 bites?

  • 1 grote zoete aardappel
  • brie
  • paar blaadjes basilicum
  • granaatappelpitjes 
  • PAM spray of olie

Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Zorg dat de plakken ongeveer even dik zijn. Verwarm een contactgrill (bakken in een grillpan kan ook) en vet een beetje in. Verdeel de plakjes over de plaat en grill een paar minuten. Draai halverwege om. Als je mooie grillstrepen op de zoete aardappel ziet is deze gaar en kun je ze op een bord leggen om af te koelen. 

Snijd de brie in plakjes en snijd de basilicum in reepjes. Beleg iedere zoete aardappel met een plakje brie, verdeel er de granaatappelpitjes en de blaadjes basilicum overheen en serveer.

zoete aardappel bites

(Serveer)tip
Ik vind de zoete aardappel bites zo al lekker daarom serveerde ik ze zo,  maar je kunt er ook een beetje balsamico crème of een ander lekker sausje bij doen. Het lekkerst zijn ze als ze net gemaakt zijn, niet een dag vooraf. 

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*