zoete aardappel met chimichurri

Zoete aardappel met chimichurri saus

Zoete aardappel is toch wel favoriet hier in huis. Ik maak er zowel zoete als hartige recepten/gerechten mee. Dit keer zoete aardappel met chimichurri saus. Super lekker en makkelijk bijgerecht en ook nog eens voedzaam!

Chimichurri 
Chimichurri is een saus/marinade welke veel wordt gebruikt bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Traditioneel wordt deze saus bereid met olie en azijn en veel verse kruiden. Ik zou Ester niet zijn als ik er geen Essiehealthylife twist aan zou geven dus geen azijn en een heel eigen idee. Wél met kruiden, maar dan nét even anders en niet met vlees maar zoete aardappel ;-). Zo gebruikte ik bijvoorbeeld verse peterselie, maar ook een pot gedroogde peterselie van Euroma. Met de kruiden van Euroma heb je altijd een complete kruidentuin bij de hand! Door een uniek vriesdroogproces zijn alle kruiden vol van geur en smaak, lang houdbaar en een perfect alternatief voor verse kruiden. Daarnaast veranderen ze weer terug naar hun oorspronkelijke staat als ze in aanraking komen met bijvoorbeeld olie. Super handig dus! En omdat ze dus ook chumichurri kruiden hebben, bedacht ik deze heerlijke zoete aardappel met chimichurri saus!

zoete aardappel met chimichurri
Gegrilde zoete aardappel
Je kunt werkelijk alles met zoete aardappel. Omdat chimichurri traditioneel voornamelijk met gegrild vlees wordt gegeten besloot ik mijn zoete aarappel in plakjes te snijden en deze onder de contactgrill te leggen. Je hoeft de aardappel niet vooraf te koken en het is echt zo klaar. Leuk dus als je iets anders dan anders op tafel wilt zetten, maar eigenlijk niet zoveel tijd hebt. Zoete aardappel is ook nog eens enorm gezond, win-win situatie dus!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleine)
  • beetje PAM-spray of olie om grill in te vetten
  • 125-150 ml olijfolie
  • 40 gram verse platte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • kleine rode ui
  • 1 rode peper
  • koffielepel grof zeezout/gewoon zout
  • 1 hele pot Euroma peterselie
  • 2 eetlepels Euroma chimichurri kruiden
  • optioneel ter garnering: Euroma gedroogde korianderkruiden

Was de zoete aardappel en snij in gelijke lange plakken. Verwarm de contactgrill of grillpan en spray in met een klein beetje olie. Als het warm genoeg is grill je de plakken zoete aardappel. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten. Draai eventueel nog even voor een leuk effect. Snipper ondertussen de ui, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij in plakjes en pers de knoflook. Doe dit, samen met de olijfolie, de verse peterselie, de gevriesdroogde peterselie en de chimichurri kruiden in een blender/keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met nog wat zout. Hou je van een stevige saus, gebruik dan minder olie, wil je graag meer vloeibaar? Voeg dan wat extra olijfolie toe.

zoete aardappel met chimichurri
(Serveer)tip
Serveer de zoete aardappel met chimichurri saus en nog wat verse peterselie. Als finishing touch heb ik er ook nog wat gedroogde korander overheen gedaan, lekkere combinatie, maar hou je hier niet van laat het dan gewoon weg. De saus is overigens meer dan genoeg, je houdt over! Serveer dus gerust bij andere gerechten. Ook lekker als dipsaus! De chimichurri saus kun je in een gesloten pot ongeveer 1 week bewaren. Laat je het me weten als je dit recept ook maakt? Tag me dan vooral in je berichten op Facebook of Instagram!

Liefs Ester

zoete aardappel met chimichurri
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Euroma, zie mijn disclaimer onderaan de pagina.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*