zoete bloemkooltaart

Zoete bloemkooltaart met blauwe bessen

Tegenwoordig kijk je vast niet meer op van groente in je taarten: perfecte manier om extra groente binnen te krijgen zonder dat je het merkt. Dit keer maakte ik een zoete bloemkooltaart, was weer even geleden!

Bloemkooltaart smaakt niet naar bloemkool
Er staat al een ander recept van zoete bloemkooltaart op mijn blog: check hier. Ik kreeg toen ook veel de vraag: smaakt dat niet enorm naar bloemkool? Nee dus als je het maar op de juiste manier zoet. Ik gebruikte voor deze zoete bloemkooltaart Ery-Pure. Dit is een zoetstof op basis van Erythirol en bevat géén koolhydraten, heeft dezelfde structuur als kristalsuiker. De zoetkracht is 30% minder dan gewone suiker. Daarnaast heb ik deze flavdrops vanille van MyProtein gebruikt. Mijn 2 favoriete zoetmiddel leveranciers eerlijk gezegd en nee ik ben voor deze mentions niet gesponsord, gewoon fan ;-). Als je op de roze links klikt kom je bij de producten uit.

zoete bloemkooltaart
Zoveel vragen over zoetmiddelen
Ik krijg zo vaak mailtjes of privéberichtjes over de zoetmiddelen die ik gebruik, daarom zal ik ze eens wat vaker met uitleg benoemen. Ik hou niet van Stevia, in ieder geval niet die uit de supermarkt. Echte Stevia heeft namelijk niet de bittere nasmaak. Erythirol smaakt gewoon zoet en naar normale suiker. De bloemkool proef je dus ook niet in deze taart. Ik gebruikte voor dit baksel een bakvorm van 18 cm.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram gekookte bloemkool (afgekoeld)
  • 2 eieren
  • 70-80 gram teffmeel *
  • 60 gram Ery-Pure**
  • ongeveer 25 flavdrops vanille**
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram (diepvries) blauwe bessen

* te vervangen voor ander (glutenvrij) meel
** zie uitleg hierboven

Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en blend tot een lobbig glad beslag. Ik deed dit ongeveer 5 minuten in mijn KitchenAid op hoge stand. Beleg een bakvorm met bakpapier of vet in en giet het mengsel erin. Verdeel er vervolgens de blauwe bessen overheen. Ik gebruikte diepvries omdat ik deze nog had liggen. Bak in de airfryer in 30 minuten gaar op 160 graden. Dek vervolgens af en bak nog 10 minuten op 170 graden. Geen airfryer? Verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak 45-50 minuten. Let ook bij de oven op: bovenkant mag niet verbranden!

zoete bloemkooltaart

(Serveer)tip
Laat de taart volledig afkoelen voor je deze aan gaat snijden. Bestrooi eventueel nog met wat suikervrije poedersuiker ter garnering. Je kunt deze zoete bloemkool het beste in de koelkast bewaren. Dit kan zeker 3-4 dagen zodat je altijd een lekker verantwoord ontbijttaartje of tussendoortje hebt. Invriezen heb ik niet geprobeerd, lijkt me niet echt geschikt voor dit baksel. Geniet ervan!

Liefs Ester

zoete bloemkooltaart

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*