zomerse-acai-smoothiebowl

Zomerse acai smoothiebowl

Met dit weer ontbijt ik graag met een smoothiebowl. Gezond, lekker fris en boordevol vitamientjes. Omdat ik nog steeds een behoorlijke voorraad acai poeder heb, besloot ik om er een acai smoothie van te maken: super lekker!

Acai poeder
Wist je dat acai (of eigenlijk açaí – spreek uit als Assa-ie) bijzonder gezond is? Naast een enorme hoeveelheid antioxidanten bevat het ook nog ook talloze vitamines en mineralen, waaronder vitamine A en C, calcium en ijzer. Het is een goede aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon en omdat ik een smoothiebowl wilde maken met blauwe bessen en frambozen, besloot ik het hier maar eens doorheen te gooien om het extra voedzaam te maken. Pas geleden maakte ik trouwens een heel ander super lekker snackrecept met acai poeder, zeker ook de moeite waard!

zomerse-acai-smoothiebowl
Ik ben momenteel DEZE super gave nieuwe blender aan het testen: de Byzoo Giraffe vacuümblender. Een nieuwe revolutie op het gebied van blenden. Binnenkort een review op mijn blog, maar tot nu toe echt super tevreden! Het zorgt voor behoud van extra veel voedingsstoffen en dat is iets wat je, zeker met een smoothie, graag wil, dus ik ben druk in de weer met lekkere smoothies, zoals deze.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram diepvries fruit blauwe bes & framboos
  • 150-200 ml (plantaardige) melk
  • 15 gram acai poeder
  • zoetmiddel naar keuze *
  • topping (vers fruit, superfoods)

* ik heb dit keer deze Stevia druppels kokos gebruikt

(Serveer)tip
Ik gebruikte voor dit recept bevroren fruit voor in de smoothie (zo lijkt het net een ijsje!). Voor de topping gebruikte ik vers fruit en wat superfoods. Een heerlijke combinatie! Uiteraard kun je zelf volop variëren met de topping, Kies gewoon wat jij lekker vind. Kokos doet het altijd goed vind ik persoonlijk bij een zomerse bowl! Door de toevoeging van kokosrasp voeg je extra vezels toe en de hennepzaadjes zorgen voor extra eiwitten.

Perfecte start van de dag. Hou je van een steviger ontbijt? Dan kun als topping ook eens denken aan granola of doe er tijdens het blenden eens wat havermout doorheen.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*